Is Gatorade veganistisch?

Is Gatorade veganistisch?
Is Gatorade veganistisch?

Is Gatorade veganistisch? Bepaalde veganisten beschouwen Gatorade als veganistisch, terwijl anderen dat niet doen. Hoewel Gatorade geen specifieke dierlijke componenten en bijproducten van dierlijke oorsprong bevat, bevat de drank kunstmatige kleuren en smaken die sommige veganisten liever vermijden omdat ze van dieren kunnen komen.

Ik ben net klaar met mijn ochtend hardlopen en een vriendin zei dat ze jaloers was toen ik een fles Gatorade dronk omdat het niet veganistisch is! Dus ben je op de terugreis van een inspannende trektocht, of ben je buiten in de verzengende hitte en heb je zin in een ijskoud drankje. Maar je bent veganist en denkt dat je Gatorade niet kunt drinken?

Gatorade is een van de meest bekende sportdranken die verkrijgbaar is in verschillende smaken. Het is gemakkelijk mee te nemen en in je tas te stoppen voor een uitstapje voor een wandeling op het strand of voor je uitstapjes op de weg.

Er zijn ook Gatorade-eiwitdranken die wei en andere zuivelderivaten bevatten. Deze keuzes zijn dus niet geschikt voor veganisten.

Bekijk het volgende artikel om erachter te komen of Gatorade een veganistisch alternatief is voor de behoefte aan hydratatie in de zomer.

Wat zit er in Gatorade?

Hoewel het onmogelijk is om alle ingrediënten in elke variatie van Gatorade op te sommen, bevatten ze meestal suiker, watercitroenzuurelektrolyten, natuurlijke smaakstoffen en kleurstoffen voor levensmiddelen. bepaalde variëteiten bevatten gebromeerde plantaardige oliën voor stabilisatie.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien duidelijk dat geen van deze ingrediënten dierlijke producten bevat. Ook lijken er geen voor de hand liggende bijproducten van dieren te zijn, zoals honing, zuivel of eieren in de sportdrank.

Hoewel, dit garandeert niet noodzakelijkerwijs dat ze volledig veganistisch zijn..

Welke ingrediënten kunnen Gatorade niet veganistisch maken?

Net als bij elk ander voedsel, is het mogelijk om verschillende niveaus van striktheid te hebben, gebaseerd op de persoonlijke meningen en voorkeuren van het individu binnen het kader.

Veganisten kunnen ervoor kiezen om kunstmatige smaken of kleuren te eten omdat het moeilijk is om de exacte locatie te bepalen waar deze ingrediënten vandaan komen.

Natuurlijke smaken in Gatorade

In het geval van natuurlijke smaken zijn de ingrediënten meestal dierlijk of plantaardig en fabrikanten zijn niet verplicht om de bron van hun smaken bekend te maken.

Overeenkomstig FDA's Code van Federale Regelgeving: de termen "natuurlijke smaak" of "aroma's" zijn de term die wordt gebruikt om ze te beschrijven zoals ze zijn gemaakt van een of al deze:

  • Specerijen.
  • Fruit of vruchtensappen.
  • Groentesappen of groentesappen.
  • Eetbare gisten.
  • Kruiden zoals schors, knoppen bladeren, wortels en soortgelijk materiaal van planten.
  • Vlees, zeevruchten of gevogelte.
  • Eieren en zuivelproducten.
  • Fermentatie producten.

Daar is de mogelijkheid dat de natuurlijke smaakstoffen in dierlijke producten en bijproducten komen daarom kan het zijn dat u wordt geadviseerd deze te vermijden als u een diervrij dieet volgt.

Kleurstoffen voor levensmiddelen in Gatorade

Over het algemeen worden kleurstoffen voor levensmiddelen niet gemaakt van dieren, tenzij het karmijn is, dat is gemaakt van de cochenille.

Sommige kleurstoffen voor levensmiddelen zijn echter op dieren getest. Daarom, als je een veganist wie is eenvegetarisch die tegen dierproeven is? en testen, kan dit een reden zijn om wees op uw hoede voor Gatorade-producten..

Suiker in Gatorade

Uiteindelijk, sommige veganisten vermijden suikerrietbronnen omdat er de mogelijkheid is van filtratie waarbij botkool uit botten van vee wordt gebruikt.

Botkool kan worden gemaakt door de karkassen van runderen te verhitten om ze om te zetten in koolstof. De koolstof wordt gebruikt om suiker te filteren, waardoor het een helderwitte tint krijgt.

Omdat Gatorade-drankjes Kosher zijn (zoals u hieronder zult vinden) zal het laatste filtratieproces niet toelaten dat er botkool in de drankjes terechtkomt.

Hoewel u technisch gezien geen dierlijke producten gebruikt, moet u helemaal uit de buurt blijven van de praktijk.

Sommige bedrijven maken geen gebruik van het bone-char-proces om suikerriet te verwijderen. Bepaalde bedrijven kunnen actieve kool gebruiken met behulp van kokosnoten.

Andere bronnen van zoetheid, zoals suikerbieten of de fructose-glucosestroop, hebben geen filtratie nodig en zijn daarom veganistisch.

Helaas, het is vrijwel onmogelijk om te bepalen of de suiker die in Gatorade wordt gebruikt, afkomstig is van het proces van beenderkool, aangezien het bedrijf zijn suiker op verschillende locaties betrekt.

Deze informatie wordt niet weergegeven in de labels.

Dus, is Gatorade veganistisch?

We hebben al gezien dat de beslissing om Gatorade op een veganistische manier te drinken, in de weg staat van de striktheid van de richtlijnen voor wat het dierlijke bijproduct is.

Omdat ze bevatten geen dierlijke producten of zelfs bijproducten. Veel veganisten houden nog steeds van Gatorade als een keuze om te rehydrateren.

Als je dat liever hebt blijf uit de buurt van de natuurlijke smaakstoffen, voedingskleurstoffen of toegevoegde suikers in je veganistische dieet, Gatorade is niet de beste keuzee voor jou.

Er zijn enkele Gatorade-producten die zuivelproducten bevatten zoals G Zero met proteïne, Gatorade Super Shake, G Zero met proteïne en Recover Protein Bars. Ze zijn waarschijnlijk niet veganistisch.

Andere gestelde vragen

Naast het nadenken of Gatorade een veganistische optie heeft, wil je misschien ook weten of het veganistisch, glutenvrij, vegetarisch, koosjer of zuivelvrij is. Bekijk dit artikel voor de details.

Is Gatorade vegetarisch?

In tegenstelling tot een veganistisch dieet dat alle dierlijke bijproducten zoals honing, eieren en zuivelproducten uitsluit, zijn vegetarische diëten niet zo rigide.

Ze consumeren deze bijproducten vaak en ze zullen vis en andere zeevruchten in hun dieet opnemen, afhankelijk van of ze vegetariërs zijn die pescatariërs zijn.

Zoals hierboven vermeld, bevat Gatorade geen producten van dieren of andere bijproducten. Bepaalde van de vervaardigde ingrediënten, waaronder kleurstoffen voor levensmiddelen of natuurlijke smaakstoffen, kunnen afkomstig zijn van dierlijke bronnen.

Het is ook mogelijk om ze op dieren te testen. het draait allemaal om je individuele vastberadenheid om een ​​vegetarisch of veganistisch dieet te volgen.

Doe je dit voor de gezondheid? Om dieren te beschermen? Als u ja antwoordt, kunt u wel of niet besluiten om Gatorade op te nemen als onderdeel van uw vegetarische dieet.

Is Gatorade koosjer?

Koosjer voedsel is voedsel dat voldoet aan bepaalde Joodse voedingsnormen als het gaat om het soort voedsel, de manier waarop het wordt bereid en verwerkt en de manier waarop het wordt gecontroleerd.

Om te worden gecertificeerd, moet een artikel voldoen aan deze richtlijnen.

Koosjere producten hebben een van de specifieke symbolen, zoals de omcirkelde U of K wanneer ze zijn verpakt. Er zijn verschillende symbolen, maar Gatorade-producten zullen de omcirkelde U weergeven.

Een paar Gatorade-items kunnen Kosher worden gecertificeerd zoals G2, Gatorade Thirst Quencher, G2 en Gatorade Zero kant-en-klare / poedersoorten.

Gatorade Endurance Formula, kant-en-klaar en de concentraten die gebruikt worden in evenementen zijn ook koosjer gecertificeerd.

Als u echter energie- of eiwitproducten van het merk Gatorade wilt kopen, zijn deze op geen enkele manier Kosher gecertificeerd.

Is Gatorade glutenvrij?

Hoewel het intuïtief is dat een drankje glutenvrij moet zijn, is dit in werkelijkheid niet altijd het scenario. Mensen met coeliakie bevestigen dat ze gluten vaak op de meest schaduwrijke plekken ontdekken.

Een verscheidenheid aan smaken en kleuren kunnen verschillende smaken en kleurstoffen bevatten die gluten bevatten. Dit betekent dat het feit dat iets niet lijkt te zijn gemaakt van tarwe of spelt, triticale rogge, gerst of kamut, niet betekent dat het glutenvrij is.

Als je last hebt van een intolerantie of glutenallergie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de drank glutenvrij is voordat je ervan gaat genieten.

Het etiket verklaart niet specifiek dat het product glutenvrij is. Het betekent dat het niet is onderzocht om te bepalen of het kleine hoeveelheden bevat.

Het is echter belangrijk op te merken dat de ingrediënten die in Gatorade worden gebruikt, zijn glutenvrij en ongeacht of er sprake is van besmetting in de plant, wordt algemeen aangenomen dat Gatorade veilig is voor mensen met coeliakie..

Een van de belangrijkste ondersteunende organisaties voor coeliakie of glutenvrije groepen is coeliakie.com beweert dat de producten die ze aanbieden niet het onderwerp van klachten zijn.

Als het product dat u selecteert geen glutenbevattende ingrediënten bevat, weet u zeker dat het glutenvrij is.

De enige items die ik heb gevonden met gluten erin inbegrepen waren gluten Recover Whey Protein Bars Als je je aan deze drankjes houdt, is het veilig.

Is Gatorade zuivelvrij?

Is het waar dat Gatorade heeft geen zuivel in de zin dat het geen melk of zuivelbijproducten bevat. Bepaalde natuurlijke smaken kunnen van melk worden gemaakt, maar de meeste zijn afkomstig van planten.

Als u gevoelig bent voor lactose of zuivel, hoeft u zich geen zorgen te maken over een bijwerking van Gatorade.

Als u besluit een van de Gatorade Protein-producten te gebruiken, bevatten ze allemaal een soort ingrediënt op basis van melk. Dit betekent dat ze niet veganistisch of zuivel vrij.

Als je zuivel probeert te schrappen, dan? blijf zeker weg van de Gatorade Super Shake, G Zero met proteïne en Recover Whey Protein Bars.

Samenvatting van Vegan Gatorade

Zoals je kunt waarnemen, de discussie of Gatorade veganistisch is, hangt af van de striktheid waarmee je een volledig vegetarisch dieet volgt.

Als je gelooft dat alle natuurlijke smaken en smaken, evenals kleurstoffen en verwerkte suikers als dierlijke producten en voedingsmiddelen, dan zullen de meeste Gatorade-producten niet in staat zijn om te voldoen aan het veganistische dieet.

Sommige van hun producten, zoals Gatorade Super Shake G Zero met proteïne en Recover Whey Protein-repen, bevatten allemaal zuivelproducten zoals wei-eiwit.

Omdat dit een duidelijk dierlijk bijproduct is, zijn deze keuzes waarschijnlijk niet veganistisch.

Het is algemeen aanvaard dat Gatorade een heerlijke keuze is voor een elektrolytrijke zomerdrank. Het is goedgekeurd als koosjer en over het algemeen glutenvrij (afgezien van de eiwitweirepen) en ook vegetarisch.

Nora Clark

Nora Clark

Nora Clark, de oprichter en redacteur van YummyTasteFood! Ze is een doorgewinterde voedselschrijver en redacteur met meer dan tien jaar ervaring in de horeca als voormalig banketbakker, souschef en barista. Als ze niet over eten schrijft, verkent ze nieuwe recepten of reist ze de wereld rond voor culinaire inspiratie.