Zijn energiedrankjes veganistisch?

Zijn energiedrankjes veganistisch? Ze kunnen veganistisch zijn, maar dat is niet altijd het geval. Het draait allemaal om de ingrediënten en de plaats waar ze vandaan komen.

Ik ben helemaal weg van veganistische energiedrankjes! Ik merk dat ze me de perfecte hoeveelheid energie geven zonder me zenuwachtig of angstig te maken, zoals sommige andere energiedrankjes dat kunnen. Ik vind het ook geweldig dat ze veganistisch vriendelijk zijn en geen dierlijke producten bevatten.

Energiedrankjes blijven in populariteit groeien en worden door veel mensen geconsumeerd om onmiddellijk een energieboost te krijgen, alertheid, concentratie en energie.

Door de hoge concentraties cafeïne en suiker. Er zijn zorgen over de vraag of de consumptie van energiedranken al dan niet gunstig is voor uw gezondheid, evenals een aantal gezondheidswerkers die waarschuwen voor de negatieve effecten ervan.

Hoewel dit een terechte zorg is, is een actueel onderwerp dat de aandacht heeft getrokken, of energiedrankjes veganistisch zijn.

Velen wenden zich tot veganisme omdat ze zich meer bewust worden van de milieu-impact en dierenmishandeling die om hen heen gebeurt. Hoewel het een buitengewoon lonende manier van leven is, vereist het wel wat opofferingen van je als je afscheid neemt van dierlijke stoffen en producten.

Ontdek waar de energiedrankjes van zijn gemaakt - of ze veganistisch zijn of niet, evenals enkele van de bekendste veganistische energiedrankjes die op de markt verkrijgbaar zijn.

Waar zijn energiedrankjes van gemaakt?

Voor dranken die op energie zijn gebaseerd, zijn er tal van merken op de markt. hoewel ze geen duidelijke dierlijke ingrediënten bevatten, waaronder vlees, kunnen ze sporen van dierlijke producten bevatten.

Energiedrankjes worden over het algemeen geconsumeerd door mensen die moe zijn en meer concentratie nodig hebben om taken uit te voeren zoals 's avonds studeren, laat op het werk zijn en moeilijk werk uitvoeren.

Heb je er ooit over nagedacht wat er in je favoriete energiedrankjes zit die je de boost geven die je nodig hebt? De energiedrankjes die je drinkt bevatten een lange lijst van ingrediënten met als hoofdbestanddeel cafeïne.

Cafeïne is een biologisch stimulerend middel gemaakt van planten die typisch worden gebruikt in koffie en thee. De hoeveelheid cafeïne in de meeste energiedrankjes is ongeveer 80 mg per fles van 250 ml.

Andere ingrediënten zijn: taurine en suiker, samen met water, glucuronolacton-vitamines Guarana, ginseng L-carnitine, ginkgo biloba-antioxidanten, evenals sporenelementen.

Hiervan zijn de twee hoofdingrediënten, suiker en taurine, een paar vragen over hun veganistische compatibiliteit en het komt allemaal neer op waar ze van gemaakt zijn.

Taurine

Het aminozuur taurine is terug te vinden in tal van energiedrankjes. Het is een van de meest populaire "actieve" ingrediënten.

Aangenomen wordt dat de aanwezigheid van taurine de prestaties van sporters die drinkt verbeteren. In combinatie met koffie kan het ook de geestelijke gezondheid verbeteren.

Taurine wordt van nature door het lichaam aangemaakt. Het is meestal aanwezig in dierlijke producten zoals vis, vleeseieren en andere vissen. Zelfs natuurlijke taurine is afgeleid van niet-veganistische bronnenhet merendeel dat bij de productie wordt gebruikt, is echter: synthetisch vervaardigd en dus veganistisch.

Er waren enkele theorieën ten tijde van taurine dat het was afgeleid van urine en stierensperma. Deze theorie werd later echter verworpen.

Het belangrijkste punt is dat als taurine op de lijst met ingrediënten voor je favoriete energiedrank staat, je waarschijnlijk veilig kunt beweren dat het synthetisch is en dus veganistisch.

Witte suiker

Het grootste deel van de geconsumeerde suiker is afkomstig van plantaardige bronnen zoals suikerbieten, suikerriet en maïs. Het moet toch veganistisch zijn?

Hoewel suiker volledig veganistisch is, is het zijn verfijnd proces dat veroorzaakt wat wenkbrauwen en kan het lijken alsof de veganistische kenmerken niet waar zijn.

De reden is dat suiker doorgaans wordt verwerkt via een proces van verfijning waarbij gebruik moet worden gemaakt van: botten houtskool van dieren om het wit te maken. Botkool wordt meestal gebruikt in suiker gemaakt van suikerriet in plaats van suiker gemaakt van suikerbieten of andere bronnen.

Energiedrankjes zijn meestal vrij zoet omdat ze dat zijn gevuld met suiker. Het heeft de op één na hoogste hoeveelheid suiker in energiedrankjes, na water. Sommige dranken bevatten meer dan 500 milligram suiker in een blikje.

Als je veganist bent, is het beter om de ingrediënten in de producten die je consumeert te bestuderen. Maar in het geval van suiker, omdat het moeilijk is om te bepalen wat en hoe suiker wordt verwerkt, is het misschien niet de moeite waard om je zorgen te maken over de suiker.

Uiteindelijk hangt het allemaal af van uw persoonlijke voorkeuren en het punt waarop u beslist wat acceptabel is en wat niet.

Andere ingrediënten die niet vegetarisch zijn

Hoewel we er zeker van zijn dat er geen van stier, koe of os afgeleide componenten in de energiedrank worden aangetroffen, zoals urine en sperma, kunnen ze echter wel wat klein insect bekend als cochenille.

Ze zijn tewerkgesteld om maak de kleur karmijnrood en het is om deze reden dat ze niet veganistisch zijn, omdat ze ook dieren zijn.

Dus als je een van deze ingrediënten in je favoriete drankje aantreft, vooral de rode, moet je ze van je lijst met veganistische voedingsmiddelen schrappen:

  • E120
  • Karmijn
  • Cochenille
  • Extract van cochenille
  • Karmijn meer

Beste veganistische energiedrankjes

Na de belangrijkste ingrediënten van energiedranken te hebben onderzocht, is het tijd om de beste energiedranken te onderzoeken om te zien of ze veganistisch vriendelijk zijn.

De meest populaire energiedrankjes zijn: Red Bull, Monster, Rockstar, Reign, NOS, Venom, Bang en 5-Hour Energy. Laten we kijken:

1. Red Bull

Het is onmogelijk om over energiedrankjes te praten zonder Red Bull erbij te betrekken. Het is een zeer geliefde energiedrank over de hele wereld en was de eerste drank die naar de VS werd gebracht.

Ondanks de naam en de beweringen in het verleden dat het taurine bevat, een stof die is afgeleid van dieren Red Bull bevat geen dierlijke producten in het. Het is eigenlijk niet-veganistisch.

Dit wordt bevestigd door de website van Red Bull. Op de website van Red Bull staat dat het is gemaakt met niet-dierlijke ingrediënten en veilig is voor veganisten om te drinken.

Het enige waar veganisten misschien over aarzelen, is de kunstmatige kleuring en een deel daarvan is getest op diermodellen. Als dat geen probleem voor je is, zou het drinken van Red Bull geen probleem moeten zijn.

Ben je echter tegen het eten van kunstmatige kleurstoffen die op dieren zijn getest, dan kun je kiezen voor een biologische Red Bull. Red Bull-lijn, die helemaal geen kunstmatige kleuren bevat.

2. Monster

Monster biedt een breed scala aan energiedrankjes en is favoriet bij velen over de hele wereld. Hoewel de meeste Monster Energy-drankjes veganistisch zijn, zijn er enkele variaties.

Hoewel de taurine voor de drank veganistisch is, bevatten sommige, waaronder Java Monster, zuivelproducten van dieren, zoals melk.

Het is ook cruciaal om te weten dat de ingrediënten van land tot land kunnen verschillen. andere, met bepaalde landen, waaronder niet-veganistische ingrediënten zoals: karmijn zoals Monster Ultra Red. Monster Ultra Red wordt veel verkocht in het VK.

Maar degenen die in de VS wonen, hoeven zich hier geen zorgen over te maken, aangezien Monster Ultra Line in de VS volledig veganistisch is. Monster Ultra Line, verkrijgbaar in Noord-Amerika, is volledig veganistisch. Er zijn andere opties voor veganisten, waaronder Juice Monster, Monster Hydro en de traditionele Monster Energy.

3. Rockstar

Er zijn geen ingrediënten in de Rockstar-drank die als niet-veganistisch kunnen worden onderscheiden, met uitzondering van taurine waarvan het bedrijf beweerde dat het afkomstig was van synthetische bronnen.

Dus wat denk je? Is Rockstar veganistisch? Het antwoord is ja. Een fles Rockstar energiedrank wordt geconsumeerd door veganisten over de hele wereld en het zal zeker het gevoel van een rockster achterlaten terwijl je energieboosters ervaart!

Als we diep ingaan op de details: voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten, zoals karamel en riboflavine, terwijl ze van nature afkomstig zijn van planten of synthetisch zijn gemaakt, op dieren kan worden getest.

Hoewel kleurstoffen voor levensmiddelen doorgaans geen probleem zijn bij voedingsproducten, komt het er uiteindelijk op neer waar u zich prettig bij voelt.

4. Regeren

Hoewel Reign Energy-dranken niet gecertificeerd veganistisch zijn, zijn ze bevatten geen dierlijke producten deze claim kan door het bedrijf worden geverifieerd in het geval dat u het bedrijf wilt bereiken voor meer informatie.

Bovendien is Reign ook: suikervrij, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over hoe het wordt geproduceerd en of het veganistisch is of niet. Er zijn ook veel prominente veganisten en beroemdheden die Reign promoten en een duidelijke verwijzing geven naar het feit dat het veganistisch vriendelijk is.

Hoewel het een goede keuze is voor veganisten, omdat Reign veel cafeïne bevat, is het misschien niet geschikt voor mensen met een zwakke tolerantie voor cafeïne.

5. NOS

NoS Energiedranken zijn een alternatief dat, hoewel ze niet veganistisch gecertificeerd zijn, geen dierlijke producten bevatten zoals vermeld door het bedrijf.

Het kan verwarrend zijn om naar ingrediënten als Guanine en Glycerol Ester van houthars te kijken. Deze ingrediënten zijn afkomstig van dieren of planten.

Het goede ding is dat ze zijn afgeleid van planten en geen probleem mogen vormen voor veganisten.

6. Gif

Venom wordt algemeen beschouwd als veganistisch vriendelijk omdat het bevat geen van de dierlijke producten er zijn echter enkele gebieden die zorgen baren.

Een van de belangrijkste componenten zijn natuurlijke smaken die, als je onderzoek doet, afkomstig kunnen zijn van dieren of planten, en je kunnen laten nadenken welke het is.

Een ander probleem is sucralose, een zoetstof gemaakt van kunstmatige ingrediënten die, hoewel het geen dierlijke producten bevat, een tijdperk zou kunnen hebben met proeven op dieren waardoor het ongeschikt is voor de meeste veganisten.

Bovendien is sucralose, net als andere zoetstoffen gemaakt van kunstmatige ingrediënten, op de lange termijn in verband gebracht met gezondheidsrisico's, vooral na langdurig gebruik.

7. Bang

Er is veel verwarring en verkeerde informatie over het veganistische karakter van Bang Energy It is in feite veganistisch volgens de informatie die rechtstreeks door Bang energy wordt verstrekt.

Men geloofde dat de creatine in het product niet-veganistisch zou kunnen zijn en dat de BCAA's erin afkomstig waren van dieren. De realiteit is echter dat er geen dieren in Bang zijn, wat wordt geverifieerd door contact op te nemen met het bedrijf.

8. 5 uur energie

5 Hour Energy behoort niet tot de categorie energiedranken zoals de andere hierboven genoemde dranken. Het is een onbeduidend "schot" dat Bedrijven vergelijkbaar met een energiedrank.

Wat voor drankje je ook drinkt, 5-Hour Energy is veganistisch. Net als veel andere dranken is er verkeerde informatie over de ingrediënten geweest, maar het is volledig tot rust gekomen met de aankondiging dat het geen dieren gebruikt bij de productie.

De taurine die wordt gebruikt om de drank te maken is synthetisch en is 100% veilig voor veganisten. Als je het niet zeker weet of vragen hebt, neem dan rechtstreeks contact op met het bedrijf, want het is belangrijk om voorzichtig te zijn als je een strikt veganistisch dieet volgt.

Andere gestelde vragen

We hebben veel aspecten van veganistische energiedrankjes geleerd, evenals de meest effectieve die op de markt verkrijgbaar zijn, laten we eens kijken of ze veganistisch, glutenvrij, koosjer, vegetarische keto, paleo of paleo zijn:

Zijn energiedrankjes vegetarisch?

Als het om energiedrankjes gaat, hebben vegetariërs genoeg opties. Veganisten eten geen vlees en energiedrankjes bevatten geen vlees.

Maar als je een ovo-vegetarisch bent maar geen melk drinkt, moet je misschien bepaalde opties vermijden, zoals die Java Monster-drankjes die wel melk bevatten.

Zijn energiedrankjes glutenvrij?

Energiedranken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan opties, waaronder caloriearme dranken met mineralen en vitamines toegevoegd aan smakelijke dranken die veel cafeïne en suiker bevatten.

Velen van hen zijn glutenvrij en veilig voor mensen die lijden aan coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheden. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn en de lijst met ingrediënten door te nemen voordat u ze inneemt.

Over het algemeen zijn die dranken met meer ingrediënten en processen vaak waziger en misschien niet geschikt voor jou als je gevoelig bent voor gluten.

De bekendste glutenvrije energiedrankjes zijn Red Bull, Monster, NOS en 5-Hour Energy drinks.

Zijn energiedrankjes koosjer?

Koosjer voedsel verwijst naar producten die zijn gemaakt volgens de bijbelse wet in termen van zuiverheid, netheid, kwaliteit en zuiverheid.

Een drankje dat energie bevat, moet een koosjer certificaat hebben om als koosjer te worden beschouwd. Het bedrijf dat beweert dat het koosjer is, bedoelt echter niet dat het dat is.

Als u op zoek bent naar gezonde energiedrankjes die koosjer zijn, is het belangrijk om te zoeken naar het label OU of het Star K-symbool om te weten of het koosjer is.

De meest bekende energiedrankjes die koosjer zijn, zijn 5 uur energiedrankjes, zoals Jolt NOS energiedrank, XS energy Red Bull (origineel en suikervrij) Vault en Venom.

Zijn energiedrankjes paleo?

Ze zijn geen paleo. Ze zitten boordevol conserveermiddelen en moeilijk te onthouden ingrediënten, evenals overmatige niveaus van cafeïne en suiker die ervoor zorgen dat je lichaam meer in shock raakt in plaats van energie te leveren.

Alternatieven voor paleo die gezonder en voedzamer zijn, zijn biologische groene thee, matcha-thee, kruidenthee en kombucha, die je een energieboost zullen geven waar je naar verlangde, evenals tal van gezondheidsvoordelen.

Zijn Keto Energiedranken Keto?

Bepaalde dranken zijn keto-vriendelijk en kunnen worden geconsumeerd tijdens het volgen van het keto-dieet. Omdat er echter een groot aantal opties en verschillende ingrediënten zijn, is het raadzaam om het etiket te lezen.

Bepaalde energiedranken kunnen meer dan de aanbevolen hoeveelheid koolhydraten bevatten. Het is dus belangrijk om een ​​drank te kiezen die minder suiker bevat, waardoor ook het aantal koolhydraten zal verminderen.

Bovendien, hoewel sommige energiedrankjes gebruik maken van kunstmatige zoetstoffen, is niet elk goed voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om merken te selecteren die gebruik maken van natuurlijke zoetstoffen zoals Stevia.

Afgezien van Stevia, zijn enkele van de meest effectieve zoetstoffen om te gebruiken in ketogene diëten de monniksvrucht, sucralose, erythritol, xylitol, evenals natuurlijke sappen van de vrucht.

Nora Clark

Nora Clark

Nora Clark, de oprichter en redacteur van YummyTasteFood! Ze is een doorgewinterde voedselschrijver en redacteur met meer dan tien jaar ervaring in de horeca als voormalig banketbakker, souschef en barista. Als ze niet over eten schrijft, verkent ze nieuwe recepten of reist ze de wereld rond voor culinaire inspiratie.