Zijn Pringles veganistisch?

Dus weet jij of Pringle's vegan zijn? De enige Pringles die in de Verenigde Staten worden verkocht en die veganistisch zijn, zijn de Original, Reduced Fat en de Original Lightly Salted. De andere Amerikaanse smaken zijn gemaakt met enkele dierlijke producten, zoals melk of wei.

Pringles zijn een soort chip waar velen al lang van houden. Ze zijn een hit met hun gedenkwaardige en leuke vorm en een scala aan smaken, ze zijn een populaire snackkeuze voor iedereen.

Een van de dingen die pringles onderscheidend maken, is de verscheidenheid aan smaken en het feit dat ze hun menu voortdurend bijwerken en nieuwe en onderscheidende smaken bedenken.

Met zoveel soorten smaken kan het voor veganisten moeilijk zijn om erachter te komen welke veilig zijn om te consumeren, vooral met alle variëteiten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Lees verder om het verhaal achter Pringles en hun wijdverbreide aantrekkingskracht te ontdekken, evenals voedingsinformatie over vegetarische en veganistische Pringle-smaken en om te ontdekken of Pringles ook zuivelvrij, vegetarisch glutenvrij, koosjer of glutenvrij zijn .

Wat zijn Pringles?

De uitvinding van Pringles begon omdat mensen genoeg hadden van droge, stinkende en flauwe chips.

In 1956 vroeg de firma Procter & Gamble een chemisch ingenieur genaamd Fredric J. Baur om hen te helpen bij het ontwikkelen van de beste chip.

Baur was succesvol met zijn uitvinding en was de persoon die de bekende hersluitbare container en de smile-vormige chip creëerde waar we van zijn gaan genieten. Het ontwerp van de containers en chips was (en blijft) anders dan andere chips die beschikbaar zijn!

Het hoofdprobleem? De friet smaakte verschrikkelijk.

Een paar jaar later probeerde Procter & Gamble opnieuw de beste beschikbare chip te ontwikkelen, gebruikmakend van de technieken van Baur, maar veranderde het recept om een ​​mengsel van gedehydrateerde rijst, aardappelen tarwe, maïs en tarwe.

De aanpassingen bleken succesvol, dus Pringles werd opgericht in het jaar 1968.

Er waren wat problemen met de vorm van Pringles en veel mensen waren ontevreden dat ze zichzelf chips noemden.

In de jaren zeventig was de perceptie dat Pringles waarschijnlijk niet van de grond zou komen omdat zoveel mensen verschillende meningen hadden over het gebruik ervan. Maar toen de jaren tachtig begonnen te komen, namen de vraag en populariteit van Pringles toe.

Er is geen duidelijk antwoord op waarom dit gebeurde, maar sommige mensen geloven dat de reden de Brad Pitt-commercial is, terwijl anderen geloven dat de eer ligt bij Procter and Gamble's campagne "Fever for the Flavor of Pringles".

Het maakt niet uit hoe of waarom ze populair werden, Pringles werd een superster in de wereld van chips.

Ze zijn verkrijgbaar in meer dan 140 landen en hebben op elk moment gemiddeld 30-40 smaken beschikbaar (ze hebben over de hele wereld meer dan 200 verschillende smaken ontwikkeld!)

Pringles zijn anders dan alle andere beschikbare chips en hun kenmerkende vorm en smaak hebben ervoor gezorgd dat ze een hit over de hele wereld zijn geworden.

Is Pringles Veganistisch?

Als je veganist bent, is het moeilijk om snacks te vinden die bij jouw levensstijl passen. Veel beschikbare chips bevatten zuivel waardoor het moeilijk is om een ​​snack te vinden die veilig voor u is om te consumeren.

Als je een veganistisch dieet volgt, heb ik zowel goed nieuws als slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de Original Pringles-smaak vegan is Het nadeel is echter dat er momenteel geen andere Amerikaanse smaken beschikbaar zijn.

Pringles die veganistisch zijn

Zoals we eerder vermeldden, zijn er thuis in de Verenigde Staten niet veel veganistische alternatieven voor Pringles.

Als u naar een ander land ging, zoals de Verenigd Koninkrijk of Australië, je zou zien dat sommige van hun smaken veganistisch zijn.

In het VK bieden ze andere veganistische opties zoals Paprika of hun eigen versie van barbecue, de Texas-barbecuesmaak. De barbecue van de Amerikaanse Pringle is echter niet vegan en de andere bekende smaakopties ook niet.

De veganistische opties die beschikbaar zijn in de Verenigde Staten zijn ook Original Pringles, evenals de natriumarme en vetarme versies van het origineel.

De originele Pringles

Originele Pringles zijn verpakt in hun kenmerkende buisachtige container met deksels die hersluitbaar zijn en worden geleverd met een klassieke rode kleur.

Originele Pringles bestaan ​​uit de volgende ingrediënten:

  • gedroogde aardappelen
  • plantaardige olie
  • Maïs katoenzaad
  • sojaboon met een hoog oliezuurgehalte
  • zonnebloemolie
  • ontkiemde gele maizena
  • maïzena
  • rijstmeel
  • maltodextrine
  • mono- en diglyceriden
  • zout
  • Tarwezetmeel

Zoals je zult zien, kunnen al deze ingrediënten door veganisten worden geconsumeerd. Ze zijn misschien niet de meest voedzame ingrediënten, maar ze zijn niet gemaakt van dierlijke producten en zijn geschikt voor een veganistisch dieet.

Originele Pringles smaken erg zout. Ze hebben ook een licht geribbelde textuur.

Rijstmeel, zetmeel van tarwe en maïzena geven ze een textuur en smaak die anders is dan andere chips op de markt. Ze zijn speciaal gemaakt met aardappelen.

Als gevolg hiervan zijn de manier waarop je een hap van de Pringle-chips neemt, knapperig en knapperig en smakelijk. de bite, maar ze zijn anders dan andere producten gemaakt van chips.

Pringles biedt ook een "golvende" versie van deze chip die veganistisch is.

Het origineel is licht gezouten

Deze Lightly Salted Original Pringles zijn bijna identiek aan de originele versie, maar er is één verschil. Dat is correct! Het verschil zit in de hoeveelheid dat ze zout bevatten.

Ze hebben zelfs dezelfde rode fles met alleen een wijziging in het ontwerp, omdat het een enorm wolkachtig ontwerp aan de voorkant heeft dat aangeeft dat het minder zout is.

De Original Pringles smaken zoet, de licht gezouten variant houdt het natriumgehalte tot een minimum beperkt. In het bijzonder scheppen ze op dat deze variant bevat 50 procent minder natrium dan het origineel het heeft echter een vergelijkbare textuur, crunch en smaak.

De Lightly Salted Original Pringles zijn gemaakt met de volgende ingrediënten:

  • gedroogde aardappelen
  • plantaardige olie
  • Maïs katoenzaad
  • sojaboon met een hoog oliezuurgehalte
  • zonnebloemolie
  • ontkiemde gele maizena
  • maïzena
  • rijstmeel
  • maltodextrine
  • mono- en diglyceriden
  • zout
  • Tarwezetmeel

Je kunt duidelijk zien dat het exact identieke ingrediënten zijn, binnen dezelfde hoeveelheid. Ze zijn ook veganistisch, wat een gezondere keuze zou kunnen zijn omdat ze minder zout bevatten.

De enige onderscheidende factor is de smaak, omdat de originele versie zouter is in vergelijking met de Lightly Salted.

Origineel met laag vetgehalte

De originele Pringle met verminderd vetgehalte is bijna gelijk aan het origineel het heeft echter minder vet.

Ze zijn verpakt in de exacte container en zien er precies zo uit als die in de Lightly Salted-versie met een wolkachtig uiterlijk aan de voorkant, waarin staat dat het minder vet is, geen zout.

Net als bij de andere twee versies, de Reduced Fat-versie van deze chips wordt geleverd met exact dezelfde ingrediëntenHet enige verschil is het vetgehalte. De Original bevat negen gram vet, terwijl de versie met verlaagd vetgehalte 7 gram vet bevat.

Maar aangezien er maar een variatie van 2 gram is in het vetpercentage de Reduced Fat Pringles smaken zeer vergelijkbaar met de originele smaak.

Niet-veganistische Pringles

Als je veganist bent en op zoek bent naar een Pringle binnen de VS, zijn de opties beperkt.

Je kunt Pringles hebben zoals ze waren in de oorspronkelijke vorm, of in een variant van het origineel, maar er zijn momenteel geen andere Pringles-variëteiten beschikbaar die je kunt proberen.

De reden is te wijten aan twee belangrijke ingrediënten die Pringles gebruikt om zijn producten op smaak te brengen:

Melk, Karnemelk samen met Kaas

Elke Pringle-smaak die momenteel op de markt verkrijgbaar is, bestaat uit een soort zuivel. De meest gebruikte ingrediënten zijn karnemelk, melk en een soort die van kaas is gemaakt.

Zelfs smaakcombinaties die geen zuivel lijken te bevatten, zoals zout en azijn, jalapeno of barbecue, worden allemaal geleverd met een soort zuivelproduct.

Niet alleen de originele Pringles en hun nieuwste versie, een Wavy Chip genaamd (wat een geribbelde chip is die lijkt op de Ruffle-chip). Ze bevatten allemaal melkproducten als hun smaak.

wei

Het andere ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in Pringle-smaakstof is wei.

Het is een aminozuur geproduceerd door zuivel. Bij het maken van kaas met melk, wanneer de wrongel is gescheiden, blijft er een kleine hoeveelheid water uit de melk over. De vloeistof wordt whey genoemd.

In veel gevallen gebruikt in Pringles de smaakstof, beide wei en andere zuivelproducten zoals karnemelk, melk en kaas. Dit is de reden waarom alle smaken, behalve de originele, niet als veganistisch worden beschouwd.

Een mogelijk niet-veganistisch ingrediënt: mono- en diglyceriden

Er is nog een ingrediënt in alle Pringles dat veganisten misschien kunnen vermijden: di en mono.

Mono, diglyceriden en vetzuren dienen als toevoegingen aan voedingsproducten. Ze worden meestal gebruikt als emulgator voor voedingsproducten.

Ze kunnen afkomstig zijn van dieren of planten. Daarom is het probleem dat voedselproducenten zoals Pringles niet verplicht zijn om te onthullen waar ze vandaan komen wanneer ze hun ingrediënten vermelden.

Pringles hebben echter wel de "veganistische" en "vegetarische" sticker op hun oorspronkelijke smaak, waardoor consumenten geloven dat de mono- en diglyceriden afkomstig zijn van planten. Als dit een grote zorg voor u is, kunt u dit het beste vermijden.

Het is uiteindelijk jouw keuze of je het etiket van de originele Pringles-verpakking prettig vindt.

Niet-veganistische Pringles-smaken

We hebben gekeken naar Pringles die veganistisch zijn, laten we eens kijken naar de meest bekende Pringles-smaak, die verkrijgbaar is in verschillende verpakkingen met de originele smaak, die niet veganistisch is:

Zure room en ui

Als je geen veganist bent maar wel een Pringle-gebruiker bent, dan heb je waarschijnlijk al eens geproefd van deze Sour Cream and Onion-variant.

De beroemde groene hersluitbare buis die de smaak van zure room en uien bevat, behoort tot de meest gewilde in winkels. Soms vind je deze smaak samen met het origineel in de vorm van een variëteitspakket.

Wat Sour Cream and Onion Pringle zo bekend maakt, is dat het een zoutzoete en romige smaak heeft als gevolg van het snijden ervan.

De hoofdingrediënten van deze zure room en uienvariëteit zijn identiek aan het origineel. Wat echter uniek is aan hen, is een mix van roomkarnemelk, magere melkgistextract, zure room en wei samen met uienpoeder.

Hoewel ze heerlijk zijn, bewijzen de ingrediënten dat ze niet vegan zijn. Ook al is gist veganistisch, toch kan een zeer kleine minderheid van veganisten het toch vermijden hoeveel gist? inbegrepen.

Barbecue

Een andere smaak die populair is bij Pringles-blikjes is de barbecue-smaak, en ze komen meestal als onderdeel van een assortimentspakket.

Het product is verkrijgbaar in de vorm van een donkerpaarse tube. Deze pittige, rokerig-zoete chips zijn heerlijk. Hun smaak komt van knoflookpoeder, wei- en uienpoeder, kruiden- en tomatenpoeder en verschillende smaakstoffen.

Maar, zoals je zult zien door de toevoeging van Whey, zijn de barbecuechips niet geschikt voor veganisten, ook al denk je er misschien niet aan om barbecuesmaak en -smaak te krijgen.

Deze zijn niet acceptabel voor veganisten.

Cheddar

De laatste smaak die algemeen wordt beschouwd als de meest geliefde is Cheddar die, op basis van zijn naam, duidelijk niet veganistisch is!

Cheddar Pringles Cheddar Pringles zijn een feloranje kleurige snack en een oranjekleurige verzegelde tube. Ze zijn ongelooflijk zout, kaasachtig en zoet.

De kaasachtige smaak komt door te combineren de gepoederde ui, cheddar kaas karnemelk, blauwe kaas magere melk en boter..

Zoals je kunt zien, zijn er veel zuivelproducten in de categorie cheddar, waardoor ze absoluut niet-veganistisch zijn.

Andere smaken niet vegetarisch

Een paar andere Pringles met niet-veganistische smaak die beschikbaar zijn, zijn onder meer: Zout en Azijn, Jalapeno Pizza, Boerderij Dille Augurk en Honing Mosterd.

Pringles worden ook geleverd met golvende varianten die dezelfde gewelfde vorm hebben, maar in plaats van een glad oppervlak hebben ze ribben die op golven lijken (vandaar de reden voor hun titel!)

De Applewood Smoked wavy Cheddar, Jalapeno Fire Roasted, Sweet and Spicy BBQ en nog veel meer zijn allemaal niet-veganistisch.

Toch brengt Pringles razendsnel nieuwe smaken op de markt! Kijk altijd goed op het etiket, want je weet niet wanneer er een nieuwe vegan smaak op de markt komt.

Andere gestelde vragen

Nadat we de vraag hebben beantwoord of Pringles een veganistisch ingrediënt bevatten, gaan we een aantal gerelateerde vragen over het onderwerp bekijken!

Is Pringles vegetarisch?

De meeste Pringles die op de Amerikaanse markt verkrijgbaar zijn, zijn veganistisch. Aangezien vegetariërs dierlijke producten kunnen consumeren, maar geen dieren, worden alle smaken die we in dit artikel hebben genoemd, genuttigd door mensen die vegetarisch zijn.

De Rotisserie Chicken, evenals de Wendy's Spicy Chicken-smaken, kunnen worden genoten omdat ze geen dieren gebruiken voor het aromatiseren. Ze gebruiken natuurlijke aroma's om het vlees smaak te geven.

Veel Pringles-containers hebben een vegetarische optie op de verpakking, zodat shoppers gemakkelijker kunnen winkelen. Als u zich zorgen maakt, moet u dat verifiëren.

Is Pringles glutenvrij?

Helaas, er zijn momenteel geen Pringles beschikbaar op de Amerikaanse markt die glutenvrij zijn.

Elke Pringle-smaak, zelfs de Original, bestaat uit een of andere vorm van gluten (waarschijnlijk tarwezetmeel), wat deze chips onsmakelijk maakt voor mensen die lijden aan een intolerantie of allergie voor gluten.

Is Pringles zuivelvrij?

Helaas, de enige beschikbare zuivelvrije Pringles omvatten drie varianten: de Original, Lightly Salted Original samen met de Reduced Fat Original. De drie varianten bevatten geen zuivelproducten.

De andere Pringle-smaak bevat een bepaald soort zuivelproducten, zoals karnemelk, melk of kaas. Het kan ook whey bevatten.

Let op bij het kopen van Pringles die op basis van hun naam zuivelvrij kunnen lijken, zoals Salt and Vinegar of Jalapeno, of ze kunnen een vorm bevatten die van melk is gemaakt.

Is Pringles koosjer?

Er is goed nieuws voor mensen die koosjer zijn: alle Pringle-smaken die in de Verenigde Staten worden gemaakt, zijn Kosher-goedgekeurd!

Op bepaalde blikken zou je Hebreeuws kunnen vinden, wat een koosjer certificaat is, wat het gemakkelijker maakt voor degenen die koosjer consumeren.

Aangezien Pringles echter de gewoonte hebben om voortdurend van smaak te veranderen en nieuwe producten toe te voegen, moet u altijd de verpakking controleren voordat u gaat eten.

Nora Clark

Nora Clark

Nora Clark, de oprichter en redacteur van YummyTasteFood! Ze is een doorgewinterde voedselschrijver en redacteur met meer dan tien jaar ervaring in de horeca als voormalig banketbakker, souschef en barista. Als ze niet over eten schrijft, verkent ze nieuwe recepten of reist ze de wereld rond voor culinaire inspiratie.